Пелети от Камини Италия ЕООД

Защо да преминем на пелети и биомаса ?

Не всички знаят, че …

– Пелетите поради различни причини, със сигурност са една от най-използваните биомаси. Те се получават посредством обикновени механични обработки, подлагайки дървените стърготини, фино обработени от рязане, на високо налягане.
– Пелетите се произвеждат на основата на дървени стърготини, остатъци от обработка на дърво, подходящо изсушени и пресовани под високо налягане така, че да се получат малки цилиндри с различен размер. Благодарение на свързващата възможност на лигнина, естествено вещество, намиращо се в дървото, не е необходимо прибавянето на какъвто и да е вид добавка, за да се получи естествено гориво, екологично и с висока производителност.
– Идеален за захранване на апарати за отопление, пелетите са високо калорични (5kW) , чисти, не замърсяващи и неутрални СО2. Изцяло изгарят с минимални остатъчни пепели (0,4%/1кг.) които могат да бъдат използвани като ценен материал за торене на градината. Предвид налягането в производствената фаза, енергийната плътност на пелета е приблизително двойна на онази на дървото.
– Пелетите захранват камини с водна и въдушна риза за отопление на едно или по-вече помещения, както и котли за централно отопление с голямо мощност. Процеса на горене ,запалване и изгасване е напълно автоматизиран.

 
 

Защото е:

Икономично

Чисто

blank

Високо калорично (5 kW/h)

blank

Практично

Ценоразпис:

Продукт Количество Сертификати Цена
Български Иглолистни пелети – Клас А1
Австрийски Сертификат – EN Plus A2Holzforschung Austria-Osterreichsche
Диаметър – 6мм.
Цвят – лешник
Разфасовка – 15кг.
1пале 70пакета x15kg.=1050kg.
EN Plus A1
Цена на дребно
330 лв. без ДДС
Румънски пелети – Клас А
Австрийски Сертификат – Din Plus
Диаметър – 6мм.
Цвят – Бял
Разфасовка – 15кг.
1 пале
66×15=990к
HFA-Bericht SEB Brikett 2011
HFA-Bericht SEB Pellet 2011
Цена на дребно
495 лв. без ДДС