Блог за отопление

kamini-italia.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

EDILKAMIN – „интелигентните“ отоплителни уреди

Отоплителните уреди на EDILKAMIN са оборудвани с иновативни системи за управление, които ги превръщат в съоръжения от ново поколение. Технологичните нововъведения проследяват, контролират и управляват горивния процес на всеки етап от функционирането на уредите.

Системи Леонардо и Галилео – гаранция за оптимално изгаряне

Със системите Леонардо и Галилео са оборудвани голяма част от отоплителните съоръжения в продуктовата гама на производителя – камини с водна риза, топловъздушни камини, котли и печки на пелети, комбинирани камини на пелети и дърва за отопление на едно или повече помещения. Двете системи гарантират оптимално изгаряне при всякакви атмосферни условия. Leonardo System и Galileo System управляват автоматично изгарянето на пелети, като отчитат непрекъснато най-важните фактори за горене и съобразно това определят оптимални параметри за ефективното им изгаряне. В хода на този процес системите отчитат следните фактори:

  • Характеристиките на димоотвода (форма, дължина, диаметър, брой колене)
  • Климатичните условия (атмосферно налягане, скорост на вятъра, надморска височина и др.)
  • Качествата на пелетите (разновидност на дървесния материал, структура, плътност, степен на влажност)

Систимите Леонардо и Галилео функционират в постоянна взаимозависимост с гореизложените фактори, като се адаптират спрямо тях и гарантират оптимална работа на отоплителния уред и икономия на гориво.

3C System – иновация в три направления

3C System е нововъведение, направено за първи път от EDILKAMIN, което осигурява ефективно и екологично изгаряне в три направления:

  • Осигурява дълга автономност, като позволява пълно изгаряне на пелетите и свежда до минимум генерирането на пепел. Тази функция увеличава значително времевия интервал за почистване на горивната камера.
  • Повишава температурата на горене и гарантира висока енергоефективност
  • Спомага значително да се намалят вредните емисии в атмосферата

Domoklima – технология „6-то чувство“

Системата Domoklima е иновативна технология, проектирана да управлява „по усет“ всички компоненти в една интегрирана мрежа. Системата се състои от електронен управляващ блок, който комуникира с отделните контролни единици или комбинирани системи от такива и избира най-икономичния вариант за отопление на жилището. Например при слънчево време системата ще активира слънчевите панели. По залез слънце или при облачно време, Domoklima ще запали автоматично пелетния котел и ще изключи слънчевите панели. Ако пелетите в бункера са на привършване системата ще превключи на ток/газ.

E-Brusher® – надеждно почистване и дълга автономност

E-Brusher® е уникална по себе си, патентована система на EDILKAMIN. Технологията използва двойно действие на подаващия шнек на пелетите и осигурява ефективно почистване от пепел и отлагания след изгарянето на пелети или дърва. Интензивното действие на системата позволява автономна работа на уреда в продължение на месеци, без да е необходимо ръчно почистване на горивната камера.

SCP система – висока термична ефективност

Тази технология разпределя по иновативен начин въздуха за първично горене и следгоривния въздух. Първичният въздух навлиза в горивната камера и се разпределя върху свободната повърхност на жаравата. По този начин голямото количество кислород гарантира постигането на максимална мощност за оптимално изгаряне. Въздухът от последващо горене навлиза през отворите в основата на камината, откъдето преминава през специални канали в задната част на горивната камера и се нагрява. Затопленият въздух се подава от горивната камера чрез капкова система, с цел да се осъществи смесване с изгорелите газове.

 

l Lambda – перфектен контрол на горенето

Подходът се изразява в монтиране на сонда на изхода на изгорелите газове. Това спомага за оптимизиране на горенето, посредством идентифициране количеството килслород в димните газове и регулиране на входящия въздух за горене според използваните пелети. Тази екстра гарантира оптимална производителност, икономия на гориво и отопление според нуждите на жилището.

 

Интегрирането на подобни иновативни системи превръща отоплителните уреди на EDILKAMIN в ефективна, икономична и екологична алтернатива за отопление на дома.

Category: Uncategorized