Блог за отопление

kamini-italia.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

DIDA 12 KW – ПЕЛЕТНА КАМИНА С ВЪЗДУШНА РИЗА

PicMonkey CollageПелетната камина с въздушна риза DIDA 12 KW/ DIDA PLUS12 KW  на италианската марка EDILKAMIN е  с метална конструкция, стомана  с покритие и керамичен плот. Предлага се в два цвята: бордо и бяло. Горивната камера е от стомана и чугун и има контролен панел с дисплей, за визуализиране на различните функции в режим на работа. Освен режимите на работа на камината, на дисплея се изписват и предупреждения и аларми индикиращи възможни проблеми.

DIDA 12 KW е проектирана да затопля стаята в която е инсталирана чрез автоматично горене на пелети в горивната камера. Версията PLUS на камината позволява разпределяне на горещият въздух  и насочването му към една допълнителна, съседна стая (КИТ 11) или по-далечна (КИТ 11 BIS).

Пелетната камина с въздушна риза е оборудвана с различни системи за управление.

Функцията Comfort Clima прави камината подходяща и за малки системи, като и позволява да работи на минимална мощност с максимална ефективност. Тази функция преценява автоматично кога да изключи камината (при достигане на желаната, зададена температура).

Управлението на DIDA 12 KW може да става ръчно или автоматично.

Автоматичен режим

В автоматичен режим е възможно да зададете желаната температура на стаята, в която е инсталирана камината. Така DIDA 12 KW  автоматично ще регулира мощността с която оптимално да работи за достигането и.

Ръчен режим

Потребителя сам задава работната мощност на камината независимо от температурата на стаята в която е камината.

Дистанционно управление

Дистанционното предава с инфраред сигнала за управление на разстояние от 4-5 метра.

Контролер – опция

Чрез специален порт (code 640560), камината може да бъде включвана или изключвана от разстояние чрез GSM или друго устройство.

Програматор

Камината разполага с програматор (дневен/седмичен)