Блог за отопление

kamini-italia.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

Пелетните камини на Едилкамин – топлината в дома

 

Нищо не топли така, както живият огън! Галещата топлина на пламъците и мистичното очарование на огнените отблясъци сплотява цялото семейство в мразовитите дни и нощи. Още от древността хората се прекланяли пред величието на огъня, а огнището било на почит в първобитните домове. По това време то се използвало за готвене и отопление, а за да се стоплят хората примирено понасяли ежедневни несгоди, палейки печки във всяка стая. През вековете, понятието “огнище” придобива общочовешка и богата културна стойност. В народопсихологията на българина огнището символизира значимостта на дома и семейните ценности.

С течение на годините домашната камина претърпява разнооразни метаморфози – от жизнено необходимо съоръжение тя се превъплъщава в своеобразен реквизит на луксозния интериор. Изграждането на камини до голяма степен се свързва с постигане на естетика и уют, пред това да се отопляват помещенията.

В наши дни технологичният напредък преоткрива нови измерения за значението и употребата на камини. Съвременните модели са проектирани с невиждани досега възможности и предлагат завиден комфорт и енергоефективност за цялото жилище. Те съчетават изискан дизайн, екологично отопление и гъвкави опции за управление. Кой не би искал най-доброто за дома и семейството си? Добрата новина е, че то вече си има име – EDILKAMIN! Компанията е доказан лидер в производството на отоплителни уреди в цяла Европа. Вече много години продуктите на EDILKAMIN са достъпни на българския пазар, благодарение на официалния представител за страната – фирма Мирев ЕООД.

Разнообразната продуктова гама на производителя предлага индивидуален подход към специфичните потребности на крайния клиент – www.edilkamin.com

 

Пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN към момента нямат аналог на местния пазар. Техните отличителни характеристики и предимства завоюват челни позиции в кръга от конкуретни продукти и превръщат бранда в разпознаваем и единствен по рода си:

 

Максимална функционалност

Пелетните камини с водна риза осигуряват отопление и топла вода за апартаменти и къщи на един или няколко етажа. Предлагат възможност за захранване на радиатори и подово отопление в цялото жилище и алтернатива за комбинирано отопление с котли на газ. Възможно е и свързването със соларни панели. Камините разполагат с опция за автоматично и ръчно управление. За инсталацията няма специфични изисквания – необходимо е единствено наличието на димоотвод с размер, съобразен с мощността на камината.

 

Икономичност

Благодарение на патентовани системи за управление и прецизно програмиране, пелетните съоръжения с този бранд със сигурност ще ни спестят значителни разходи. Пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN работят дълго време автономно и имат висок КПД. Осигуряват ефективно отопление и приятен микроклимат в помещенията. Разполагат с вградено устройство за следене температурата на водата и с програматор, който позволява задаване на желаната настройка за седмица напред. Иновативните системи гарантират оптимално изгаряне на пелетите и автоматично регулиране на налягането, в зависимост от климатичните условия. Работния процес е проектиран по начин, който свежда до мининум риска от аномалии и аварии по време на работа.

 

Екологично отопление

Пелетите са възобновяем енергоизточник и основното им предимство е високото КПД при изгаряне и ниските нива на отделян въглероден двуокис. Представляват пресовани под високо налягане дървесни частици, споени помежду си с материала лигнин. Пелетите са оформени са във вид на цилиндрични парчета с диаметър около 6-8 см. Тяхната плътност е почти двойно по-висока от тази на дървото. При изгарянето им се отделят минимални остатъчни пепел и сажди. Високо калорични са и за складирането им е необходимо малко пространство. За отоплението на площ от 80 кв.м например са необходими до 4 пъти по-малко количество пелети, отколкото дърва и въглища.

 

Съвременен дизайн

Дизайнът на пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN се проектира с фино чувство за естетика и лукс. Модерните камини се изработват в семпъл и ергономичен дизайн, без да натоварват общата интериона концепция. Чистотата на линиите и симетрията на формите позволява да се адаптират еднакво добре към традиционния и модерния интериор. Студената красота на стоманата и чугуна е омекотена с керамични акценти и облицовки в разнообразни цветове. Японското керамично стъкло допълнително облагородява изисканата визия на камините и позволява максимално да се насладим на красотата на живия огън.

 

Category: Uncategorized