Блог за отопление

kamini-italia.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

ПЕЛЕТНА КАМИНА С ВЪЗДУШНА РИЗА DIDA12KW – ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ

UntitledСлед описанието на предимствата на пелетна камина с въздушна риза DIDA/DIDA PLUS 12 KW, произведена от EDILKAMIN  в предишната ни публикация , ще обърнем внимание на принципът и на действие.

DIDA/DIDA PLUS 12 KW е проектирана да произвежда горещ въздух, използвайки дървесни пелети, чийто горивен процес се управлява електронно.
Горивото (пелетите) се вземат от бункера (А) и посредством шнек (В), задействан от мотор-редуктора (С) се транспортират до тигела в горивната камера (D). Пелетите се запалват от горещия въздух, произведен от ел.съпротивлението (Е) и се засмукват в горивната камера от димосмукателен вентилатор (F). Газовете от горенето се извличат от горивната камера от същия димосмукателен вентилатор (F) и изхвърлят през отвора (G), който е разположен в долната част отзад на камината.

Горивната камера, облицована с чугун / стомана, е затворена отпред с вратичка от керамично стъкло (за отварянето й използвайте специалната дръжка „против опарване”).
Количеството гориво, извеждането на димните газове, подаването на въздух за горене, се управляват от дънната платка, снабдена със софтуер за висока горивна ефективност и ниски емисии. Основните фази могат да бъдат контролирани чрез опционално дистанционно.

Камината е снабдена със сериен порт за връзка, посредством кабел (опция, код 640560), към устройства за дистанционно задействане (хронотермостати и др.).
Външната керамична облицовка се предлага в два цветови варианта: бяло, и бордо.