Блог за отопление

kamini-italia.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

Пелетна камина на водна риза BLADE H 18.7 kW и 22 kW – когато говорим за класа!

Пелетна камина BLADE H 18.7 kW и 22 kW – когато говорим за класа!

Елегантният, плосък дизайн разчупва представите за традиционната камина, превръщайки я в оригинален акцент на интериора. Японско керамично стъкло предоставя детайлна гледка на живия огън и красотата на танцуващите му пламъци. Но BLADE H 18.7 kW и 22 kW  е много повече от изискано бижу за дома – тази камина притежава завидни технологични достойнства и предлага висока топлинна ефективност – КПД > 92%.

Модел BLADE H 18.7 kW и 22 kW  е свободно стояща пелетна камина с водна риза с корпус от стомана и чугун. Съоръжението е с размери 104/39/120 см. и е предназначено за отопляема площ 485 куб.м. Капацитетът на бункера е 22 кг., което спомага за дългата автономна работа на камината – до 26 часа. Пелетната камина може произвежда битова гореща вода и да захранва радиатори и лъчисто подово отопление в цялата къща. Възможно е да се комбинира със соларни панели или котли на газ. За удобство на крайния потребител, производителят е предвидил три възможности за монтаж на димоотвода – от ляво, от горе и на гърба на камината.

Горивната камера е изработена от стомана, а чугунената врата разполага с подвижна гумена дръжка за родителски контрол. Технологията Leonardo® гарантира икономия на гориво и оптимално изгаряне на пелетите при всякакви климатични условия. Пелетната камина BLADE H 18.7kW  и 22 kW  е оборудвана със затворен разширителен съд, циркулационна помпа и предпазен вентил за защита от прегряване. Разполага с опция за автоматично запалване и почистване на горивната камера и с вградено чекмедже за пепелно съдържание. Седмичният програматор и дистанционното управление са други важни екстри на отоплителния уред. Вграденият мощен вентилатор може да се включва по желание, а произвежданият горещ въздух отоплява стаята, в която е инсталирано съоръжението.

Пелетната камина BLADE H се изработва и във вариант с мощност 22.5 kW за отопляема площ 585 куб.м. Изисканата плоска фигура е решена с декоративни страници от стомана в 4 цветови варианта – бял мат, черен гранц, бордо и бронз.

Category: Uncategorized