Блог за отопление

kamini-italia.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

Отопление с котли на пелети TERMIKA

Несравним комфорт при отопление с пелетни котли EDILKAMIN

 

Отоплението с котли на пелети е все по-предпочитана алтернатива през последните няколко години. Основен аргумент за това е оперативната самостоятелност на уреда с минимална намеса на човешкия фактор. Автоматизацията на пелетните котли обезпечава тяхното безпроблемно функциониране, без те да се превръщат в ежедневен ангажимент за потребителите. Другата не по-малко важна причина е използваното гориво. Пелетите са възобновяем източник на енергия, с висока плътност и ефективност при изгаряне. При производството и горенето им се отделят незначителни въглеродни емисии. Подобна инвестиция е не само икономически изгодна, но и бързо възвръщаема, в сравнение с ежегодните разходи при котлите на твърдо гориво.

Пелетните котли с марка EDILKAMIN допълват списъка с предимства на тези съоръжения. Повече от девет години италиянския бранд отстоява водещите си позиции на българския пазар. Сред технологичните достойнства на котлите с пелети се откроява тяхната компактност, автономност и функционалност. Уредите съответстват на всички показатели за енергоефективност и могат да  управляват самостоятелно своята работа, при оптимална за нуждите на жилището мощност, независимо от спектъра на топлинния си капацитет. Това е основен критерии за постоянно нарастващия интерес от страна на разнообразна аудитория от потребители. Триходовата конструкция и оптималното разположение на димогарните канали осигурява над 90% КПД.

 

Водогреен пелетен котел Termika на доказания бранд EDILKAMIN се произвежда в пет варианта на мощност, което го прави изключително функционален при жилища с различна големина. Предлагат се следните разновидности на отоплителния уред за съответния отопляем обем:

  • 12 kW – 315 куб.м.
  • 15 kW – 380 куб.м
  • 18 kW – 470 куб.м.
  • 24 kW – 625 куб.м
  • 28 kW – 730 куб.м

 

Пелетен котел Termika съчетава модерния подход за отопление с камина и комфорта на бункер с голяма вместимост – до 60 кг., като по този начин ограничава до минимум необходимостта от ръчно обслужване по време на работа. Компактните му размери позволяват да се инсталира във всякакви по вид помещения, дори и в апартаменти. За целта е необходим единствено подходящ димоотвод. Котелът е оборудван с горивна камера и корпус от чугун. Двойно затваряне и плътна изолация гарантират липсата на каквито и да е топлинни загуби – вратата на горивната камера е изолирана с иновативния, високо температуроустойчив материал скамолекс, а тази на корпуса с топлоизолационна вата. Дигиталният дисплей осигурява постоянна визуализация за отделните етапи на управление и експлоятация. Възможно е да се приложи Wi-Fi модул и GSM контрол за управление от разстояние.

Модел Termika се отличава с високо КПД – над 90% и възможност за захранване и управление на системи от радиатори, подово отопление и в комбинация със солари. Седмичен програматор позволява задаване на желаните настройки на уреда, с опция за включване и изключване в 3 времеви диапазона в рамките на 24 часа. Разполага с функция за вулканично самопочистване – на 95%, посредством периодично обдухване с вентилатор и насочване на пепелните частици към специален силоз, намиращ се под основното чекмедже за пепелно съдържание. Тази функция елиминира необходимостта от ръчно почистване на горивната камера за 3 седмици напред.

Пелетен котел Termika е оборудван с предпазни устройства и системи за сигурност, сред които датчици за температурата и налягането на водата, сензорен датчик за нивото на кислорода в горивната камера, защитен термостат за бункера, предпазен клапан за налягането на водата в инсталацията и др. При липса на постоянно напрежение на тока в съответния регион е добре да се предвиди устройство UPS, с което да са балансират разликите в подаваното напрежение при необходимост. Пелетният уред се предлага с опционални хидравлични китове за вграждане в комплект с помпа, предпазен клапан и пластинчат топлообменник за приоритетно подаване на топла вода към предварително планиран към инсталацията консуматор. Потребителите могат да избират между следните варианти:

  • R – за отопление
  • RW – за отопление и БГВ
  • R2 – комбиниране с котел на газ за отопление и БГВ
  • RW2 –комбиниране с котел на газ за отопление и БГВ (разделно)

 

Важен компонент от окомплектовката е наличието на проектираната специално за EDILKAMIN 7-степенна енергоспестяваща помпа Vilo. Функцията ѝ се изразява в балансирано подаване на пелетите, съобразно зададената температура към отделните термо глави на радиаторите. При достигане на желаната температура, помпата превключва работа в режим на най-ниска степен.  Възможността за функциониране при минимални стойности на модулация класифицира уреда като енергоспестяващ продукт.

 

Пелетен котел Termika е международно сертифициран уред за опазване на околната среда и влиза в категорията на финансиране по Програмата за кредитиране на енергийната ефективност REECL. Пълната гама от отоплителни уреди може да намерите на www.kamini-italia.com .

Category: Uncategorized