Блог за отопление

kamini-italia.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

 Комбиниран котел на пелети и биомаса КALORINA 20 М

 

 Комбиниран котел на пелети и биомаса КALORINA 20 М

 

Италианският производител на решения за оползотворяване на възобновяема енергия TATANO представя на българския пазар иновативни отоплителни системи за сгради и специализирани помещения в индустриалния сектор.

 

Комбинираният котел на пелети и биомаса КALORINA 20 М от серията механични пелетни котли е високотехнологично екосъобразно решение за отопление и битова гореща вода, посредством изгаряне на биомаса. Моделът се произвежда с топлинна мощност в диапазон 23 – 116 kW. Прецизно разработената конструкция на системата осигурява висока ефективност, надеждност и безопасност. Интегрираните материали гарантират здравина и стабилност на всички уреди от серията.

 

Съоръжението разполага с обемна горивна камера и врата от чугун с две ръчни затваряния, с оглед максимална безопасност. Дозираното подаване на пелетите и специфичната геометрия на шнека елиминират риска от задръстване или блокаж. За повече гъвкавост производителят е предвидил две възможности за избор на гориво – дървесни пелети, маслинови люспи, чипс, мляни черупки, както и ръчно подаване на дървен материал. Котелът е оборудван с бункер за складиране на различните видове биогориво, вентилатор и пресостат, който отчита налягането в горивната камера. Разполага с хоризонтален топлообменник с голяма контактна повърхност и двоен шнек. Преминаването от един тип биогориво към друг е опционално и става с помощта на газова горелка, позволяваща два режима на функциониране. Моделите Hydro осигуряват снабдяване с битова гореща вода, чрез вградена медна серпентина.

Дигиталното управление на уреда се извършва посредством синоптично табло за наблюдение и ръчни настройки за количеството гориво, датчика за температурата на водата и димните газове и входящия кислород за горене. Моделите Hydro осигуряват снабдяване с битова гореща вода, чрез вградена медна серпентина.

 

Котлите от серията КALORINA 20 М се отличават с лесна инсталация, лекота при използване и поддръжка. Достъпното разположение на датчиците осигурява максимално удобство в процеса на регулиране и демонтаж. Допълнително вградените в конструкцията елементи позволяват леснопостижимо преместване на уредите, в случай на необходимост. Предвид индивидуалните нужди на клиента, котлите могат да се оборудват с разнообразни по обем и вместимост бункери. Съоръженията разполагат с възможност за паралелен монтаж с други съоръжения, а също и с опция за свързване с буферни и соларни системи. Имат широк спектър на приложение в най-различни сфери от индустрията – отлично се апликират в производствени халета, хлебопекарни, оранжерии, рафинерии, хотели и административни сгради.

 

Комбинираният котел КALORINA 20 М, както и останалите продукти от серията са разработени съгласно изискванията на европейската директива EN 303-5: 1999, клас 3. Всички продукти са налични на единната платформа за висококачествени и екосъобразни отоплителни системи www.biomasa-energy.com .

 

Отличното качество, дългият живот на съоръженията и производството на „чиста“ енергия са водещи приоритети на производителя, преоткриващи нови хоризонти в отоплителния бранш. Компания TATANO упражнява дейността си с респект към околната среда и в съответствие с международен стандарт UNI EN ISO 14001. Оползотворяването на „зелени“ горива с минимално количество вредни емисии в природата превръща висококачествените съоръжения не само в иновативни, но и в екологични отоплителни системи.

Category: Uncategorized