Блог за отопление

kamini-italia.com

Мирев ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

REECL – получете до 20% безвъзмездна финансова помощ

 

Въвеждането на енергоспестяващи технологии и системи в домакинствата спомага не само да се реализират спестявания, но и да се намали потреблението на енергия по пътя към устойчиво развитие. Подобни инвестиции ще направят дома по-комфортен за живеене и ще съдействат за намаляване на въглеродните емисии и подобряването на енергийната ефективонст.

Фирма “Мирев” ЕООД е официален представител на италиянския концерн EDILKAMIN за България. Компанията предлага на българския пазар пълната гама от отоплителни уреди на производителя, наред с цялостен инженериг и гаранционен сервиз. “Мирев” ЕООД е одобрен партньор на финансиращите банки по Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL. Всички продукти на EDILKAMIN отговарят на европейските изисквания за енергийна ефективност и качество.

 

В какво се изразява същността на Програмата REECL?

Програмата REECL е насочена към предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на домакинствата за инвестиране в енергийната ефективност. Разработена е по проект на Европейската Комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Министерството на енергетиката на Република България и представлява кредитен механизъм за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор. Средствата за безвъзмездна финансова помощ се изплащат от Международен фонд Козлодуй (KIDSF).

 

Кой може да получи кредит по Програма REECL?

От предимствата на програмата могат да се възползват домакинства, сдружения на етажни собственици или фирми за услуги (професионални домоуправители, ЕСКО фирми, предприемачи и строители) в цялата страна, които могат да получат цевели кредити и безвъзмездна финансова помощ. Средствата се отпускат чрез мрежата от утвърдени търговски банки на територията на страната. Участващите банки (партньори по Програмата) са Обединена българска банка (ОББ) и Банка Пиреос България. Молби за отпускане на кредит могат да се подават както в офисите на банките, така и в офиси на фирми-партньори на участващите банки.

 

Допустими енергоспестяващи мероприятия

В обхвата на финансираните дейности попадат:

 • Инсталиране на енергоспестяваща дограма
 • Изолации на покриви, стени и подове
 • Термопомпени системи
 • Котли и печки на газ, биомаса
 • Слънчеви нагреватели за вода

От края на миналата година, Програмата REECL разшири обхвата на финансираните до момента дейности, като позволи отпускане на средства и за фотоволтаични системи, рекуперативни вентилации, газификационни системи и енергоспестяващи асансьори.

 

Начин на кандидатстване

В случай, че желаете да кандидастване по Програмата за кредитиране на енергийната ефективност при закупуване на енергоспестяващи отоплителни уреди, фирма “Мирев” ЕООД ще Ви изготви оферта, която е нужно да представите във финансиращата банка. Изготвя се оценка на кредитоспособността на кредитоискателя и допустимостта на предложения проект за енергоспестяване в дома. Ако оценката покрива изискванията, банката предлага договор за кредитиране на кредитоискателя. Кандидастването се осъществява по следните стъпки:

 • Избор на енергостестяващо мероприятие, допустим изпълнител и участваща банка
 • Кандидатстване за кредит по Програма REECL за финансиране на избраното енергоспестяващо мероприятие
 • Кандидатстване за безвъзмездна помощ по Програма REECL при успешно завършване на избраното енергоспестяващо мероприятие

 

Във всички сгради ли е възможна реализацията на подобрения?

Реализацията на енергоспестяващи мероприятия по Програмата REECL се извършва при следните видове сгради:

 • съществуващи къщи, с едно или две самостоятелни жилища, в които се прилагат поне две допустими мерки за цялостно подобряване на сградни ограждащи елементи и/или инженерни системи на сградата;
 • съществуващи многофамилни жилищни сгради с поне три самостоятелни жилища, в които се изпълнява цялостно подобряване на сградни ограждащи елементи и/или инженерни системи;
 • къщи в строеж, с едно или две самостоятелни жилища, които са проектирани да бъдат енергоефективни, т.е. имат високи клас енергийна ефективност, доказана със сертификат за проектни енергийни характеристики на сградата;
 • многофамилни жилищни сгради в строеж, които са проектирани да бъдат енергоефективни, т.е. имат високи клас енергийна ефективност, доказана със сертификат за проектни енергийни характеристики на сградата;

 

Размер на безвъзмездната помощ

При спазване на правилата и условията на Програмата REECL, кредитополучателите имат право да получат помощ в размер на 10% от главницата на кредита за доставка и монтаж на енергоспестяващите мероприятия, изпълняващи се в къщи с едно или две самостоятелни жилища, или 20% ако проекта се реализира в  многофамилни жилищни сгради.

 

Крайни срокове

При финансиране на проекти в съществуващи сгради, кредитополучателите трябва да кандидатстват за усвояване на полагаемата се помощ не по-късно от 4 месеца от датата на подписване на договора за кредит и при вече успешно завършен проект за енергоспестяване, финансиран с кредит от участваща банка.

 

Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL е ефективна кампания, превръща българските домакинства в екологично отговорни потребители на енергия. Средствата са ограничени – кредити и безвъзмездна финансова помощ по Програмата REECL се предоставят на потенциални кредитополучатели до 31 декември 2018 година.

Пелетна камина на водна риза MEG 23 kW и MEG PIU 30 kW – да изразим индивуален стил!

Пелетна камина MEG 23 kW и MEG PIU 30 kW – да изразим индивуален стил!

С тази камина наистина ще изразим своя собствен почерг и усещане за стил. Изработена е от стомана и чугун. Оригиналното керамично лице е допълнително подсилено със стъкло “черен екран”. Декоративният фронт се предлага в три цветови варианта – пергамент, бяло и бордо.

MEG 23 kW и MEG PIU 30 kW е свободно стояща пелетна камина с водна риза, изработена в оригинална ергономична форма с размери 59/68/121см. Бункерът на пелетното съоръжение е с капацитет 40 кг. С тази камина може да се отоплява площ от 780 куб.м., като осигурява автономна работа в продължение на 19 часа.

Моделът работи със система Leonardo® и разполага с вграден хидравличен кит за отопление – високоефективна циркулационна помпа, превключвател на налягането на водата, клапан за разтоварване, предпазен клапан, байпасен клапан, свързване към разширителен съд, вграден в отоплителен уред. Пелетната камина е оборудвана с вентилатор, който може да се включва при желание и да произвежда топъл въздух за отопление на стаята, в която е инсталирана.

При интерес MEG 23 kW и  MEG PIU 30 kW може да се изработи с опционални китове – за отопление и битова гореща вода, в комбинация с газов котел за отопление и БГВ или разделно отопление.

 

И двата модела пелетни камини могат да се управляват и от разстояние, посредством WI-FI връзка и приложение за iOS и Android. Информацията за цялата гама от отоплителни уреди на EDILKAMIN ще намерим на уеб сайт www.kamini-italia.com на официалния вносител за България – фирма „Мирев“ ООД.

 

Пелетните съоръжения на EDILKAMIN представляват уникална комбинация от изискан дизайн и атрактивни иновативни технологии. Те не само ще стоплят, но и ще добавят допълнителна стойност на дома.

Пелетна камина на водна риза BLADE H 18.7 kW и 22 kW – когато говорим за класа!

Пелетна камина BLADE H 18.7 kW и 22 kW – когато говорим за класа!

Елегантният, плосък дизайн разчупва представите за традиционната камина, превръщайки я в оригинален акцент на интериора. Японско керамично стъкло предоставя детайлна гледка на живия огън и красотата на танцуващите му пламъци. Но BLADE H 18.7 kW и 22 kW  е много повече от изискано бижу за дома – тази камина притежава завидни технологични достойнства и предлага висока топлинна ефективност – КПД > 92%.

Модел BLADE H 18.7 kW и 22 kW  е свободно стояща пелетна камина с водна риза с корпус от стомана и чугун. Съоръжението е с размери 104/39/120 см. и е предназначено за отопляема площ 485 куб.м. Капацитетът на бункера е 22 кг., което спомага за дългата автономна работа на камината – до 26 часа. Пелетната камина може произвежда битова гореща вода и да захранва радиатори и лъчисто подово отопление в цялата къща. Възможно е да се комбинира със соларни панели или котли на газ. За удобство на крайния потребител, производителят е предвидил три възможности за монтаж на димоотвода – от ляво, от горе и на гърба на камината.

Горивната камера е изработена от стомана, а чугунената врата разполага с подвижна гумена дръжка за родителски контрол. Технологията Leonardo® гарантира икономия на гориво и оптимално изгаряне на пелетите при всякакви климатични условия. Пелетната камина BLADE H 18.7kW  и 22 kW  е оборудвана със затворен разширителен съд, циркулационна помпа и предпазен вентил за защита от прегряване. Разполага с опция за автоматично запалване и почистване на горивната камера и с вградено чекмедже за пепелно съдържание. Седмичният програматор и дистанционното управление са други важни екстри на отоплителния уред. Вграденият мощен вентилатор може да се включва по желание, а произвежданият горещ въздух отоплява стаята, в която е инсталирано съоръжението.

Пелетната камина BLADE H се изработва и във вариант с мощност 22.5 kW за отопляема площ 585 куб.м. Изисканата плоска фигура е решена с декоративни страници от стомана в 4 цветови варианта – бял мат, черен гранц, бордо и бронз.

Пелетната камина – когато искаме качество и лукс

 

Държим на комфорта и уюта в дома! Премислили сме добре всяка инвестиция и за нищо на света не бихме направили компромис точно сега, когато трябва да помислим за отоплението. А в многообразието от отоплителни системи на пазара, често пъти се оказваме на кръстопът по отношение на приоритетите си или под влиянието на приказливи продавачи, които нерядко може да ни подведат. Ако вече сме взели решение да заложим на пелетна камина, но все още не сме убедени кое е най-доброто за скъпоценния ни дом, значи определено сме попаднали на правилния материал.

Пелетните съоръжения на EDILKAMIN предлагат висока топлинна ефективност, спестяват до 40% от разходите за отопление и отделят минимални количества вредни емисии в околната среда. Модерният дизайн на камините е допълнително обогатен с декоративни облицовъчни елемнти, които хармонично допълват интериорния стил. Пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN могат да се комбинират с традиционните газови котли. Уредите са проектирани да произвеждат битова гореща вода за захранване и управление на високотемпературни системи (радиатори) и нискотемпературни инсталации (подово отопление), като може също така да се използват в комбинация със слънчеви панели.

 

EDILKAMIN е една от водещите компании в Европа, производител на отоплителни системи на дърва, пелети и алтернативни възобновяеми енергийни източници. Отоплителните системи се произвеждат от висококачествени материали – чугун, стомана, керамика и могат да захранват радиатори и да произвеждат битова гореща вода за цялото домакинство.

EDILKAMIN – „интелигентните“ отоплителни уреди

Отоплителните уреди на EDILKAMIN са оборудвани с иновативни системи за управление, които ги превръщат в съоръжения от ново поколение. Технологичните нововъведения проследяват, контролират и управляват горивния процес на всеки етап от функционирането на уредите.

Системи Леонардо и Галилео – гаранция за оптимално изгаряне

Със системите Леонардо и Галилео са оборудвани голяма част от отоплителните съоръжения в продуктовата гама на производителя – камини с водна риза, топловъздушни камини, котли и печки на пелети, комбинирани камини на пелети и дърва за отопление на едно или повече помещения. Двете системи гарантират оптимално изгаряне при всякакви атмосферни условия. Leonardo System и Galileo System управляват автоматично изгарянето на пелети, като отчитат непрекъснато най-важните фактори за горене и съобразно това определят оптимални параметри за ефективното им изгаряне. В хода на този процес системите отчитат следните фактори:

 • Характеристиките на димоотвода (форма, дължина, диаметър, брой колене)
 • Климатичните условия (атмосферно налягане, скорост на вятъра, надморска височина и др.)
 • Качествата на пелетите (разновидност на дървесния материал, структура, плътност, степен на влажност)

Систимите Леонардо и Галилео функционират в постоянна взаимозависимост с гореизложените фактори, като се адаптират спрямо тях и гарантират оптимална работа на отоплителния уред и икономия на гориво.

3C System – иновация в три направления

3C System е нововъведение, направено за първи път от EDILKAMIN, което осигурява ефективно и екологично изгаряне в три направления:

 • Осигурява дълга автономност, като позволява пълно изгаряне на пелетите и свежда до минимум генерирането на пепел. Тази функция увеличава значително времевия интервал за почистване на горивната камера.
 • Повишава температурата на горене и гарантира висока енергоефективност
 • Спомага значително да се намалят вредните емисии в атмосферата

Domoklima – технология „6-то чувство“

Системата Domoklima е иновативна технология, проектирана да управлява „по усет“ всички компоненти в една интегрирана мрежа. Системата се състои от електронен управляващ блок, който комуникира с отделните контролни единици или комбинирани системи от такива и избира най-икономичния вариант за отопление на жилището. Например при слънчево време системата ще активира слънчевите панели. По залез слънце или при облачно време, Domoklima ще запали автоматично пелетния котел и ще изключи слънчевите панели. Ако пелетите в бункера са на привършване системата ще превключи на ток/газ.

E-Brusher® – надеждно почистване и дълга автономност

E-Brusher® е уникална по себе си, патентована система на EDILKAMIN. Технологията използва двойно действие на подаващия шнек на пелетите и осигурява ефективно почистване от пепел и отлагания след изгарянето на пелети или дърва. Интензивното действие на системата позволява автономна работа на уреда в продължение на месеци, без да е необходимо ръчно почистване на горивната камера.

SCP система – висока термична ефективност

Тази технология разпределя по иновативен начин въздуха за първично горене и следгоривния въздух. Първичният въздух навлиза в горивната камера и се разпределя върху свободната повърхност на жаравата. По този начин голямото количество кислород гарантира постигането на максимална мощност за оптимално изгаряне. Въздухът от последващо горене навлиза през отворите в основата на камината, откъдето преминава през специални канали в задната част на горивната камера и се нагрява. Затопленият въздух се подава от горивната камера чрез капкова система, с цел да се осъществи смесване с изгорелите газове.

 

l Lambda – перфектен контрол на горенето

Подходът се изразява в монтиране на сонда на изхода на изгорелите газове. Това спомага за оптимизиране на горенето, посредством идентифициране количеството килслород в димните газове и регулиране на входящия въздух за горене според използваните пелети. Тази екстра гарантира оптимална производителност, икономия на гориво и отопление според нуждите на жилището.

 

Интегрирането на подобни иновативни системи превръща отоплителните уреди на EDILKAMIN в ефективна, икономична и екологична алтернатива за отопление на дома.

NEW 2017 CHERIE UP H 15 kW Пелетна камина с водна риза

 

CHERIE UP H 15 kW е най-новият модел пелетна камина с водна риза на EDILKAMIN. Дизайнът на камината е изключително стилен – грациозно стеснен в средата овален силует, който елегантно допълва модерния интериор. Дистанционното управление позволява да се отпуснем на дивана и да контролираме работата на камината, наслаждавайки се на приятната топлина. Корпусът и горивната камера са изработени от стомана и чугун.

Моделът разполага с вграден мощен вентилатор за топъл въздух за отопление на стаята, в която е позиционирана камината. Запалването и почистването на горивната камера се извършва автоматично.

Новият модел пелетна камина CHERIE UP H 15 kW е предназначен за отопляема площ 390 куб.м., като може да захранва радиатори и подово отопление в цялото жилище. Възможно е също комбиниране със соларни панели и / или газов котел. Капацитетът на вградения бункер е 21 кг. Моделът е снабден със седмичен програматор, може да функционира в автоматичен режим или с ръчно управление.

Характерно за тази камина е наличието на 7-степенна енергоспестяваща помпа, проектирана специално за бранда EDILKAMIN, която спомага за осъществяване ефекта на общата модулация. Помпата се модулира съобразно движенията на шнека, които са в постоянен режим на модулация спрямо зададената температура. При достигане на желаната температура помпата продължава работа на по-ниска степен, като по този начин спестява енергия.

Системата Leonardo® непрекъснато отчита най-важните параметри при горене и контролира изгарянето на пелетите. И това не е всичко – управлението на камината може да се осъществява от таблет или мобилен телефон, постредством приложение и WI-FI kit, които се поръчват отделно от комплекта.

Новата пелетна камина на 2017 година се прозивежда в следните варианти:

 • CHERIE UP H STEEL 15 kW– странични и предни профили от стомана в 4 цвята – бял мат, бордо, тъмно сиво и бронз
 • CHERIE UP H CERAMIC 15kW – керамичен топ, странични и предни профили от керамика в цветовете бял мат, бордо, тъмно сиво и бронз
 • CHERIE UP H GLASS 15 kW – топ, странични и предни профили от стъкло в черно или бяло
 • CHERIE UP H SOAPSTONE 15 kW – топ, странични и предни профили от кварцов камък

Пелетните камини на Едилкамин – топлината в дома

 

Нищо не топли така, както живият огън! Галещата топлина на пламъците и мистичното очарование на огнените отблясъци сплотява цялото семейство в мразовитите дни и нощи. Още от древността хората се прекланяли пред величието на огъня, а огнището било на почит в първобитните домове. По това време то се използвало за готвене и отопление, а за да се стоплят хората примирено понасяли ежедневни несгоди, палейки печки във всяка стая. През вековете, понятието “огнище” придобива общочовешка и богата културна стойност. В народопсихологията на българина огнището символизира значимостта на дома и семейните ценности.

С течение на годините домашната камина претърпява разнооразни метаморфози – от жизнено необходимо съоръжение тя се превъплъщава в своеобразен реквизит на луксозния интериор. Изграждането на камини до голяма степен се свързва с постигане на естетика и уют, пред това да се отопляват помещенията.

 

В наши дни технологичният напредък преоткрива нови измерения за значението и употребата на камини. Съвременните модели са проектирани с невиждани досега възможности и предлагат завиден комфорт и енергоефективност за цялото жилище. Те съчетават изискан дизайн, екологично отопление и гъвкави опции за управление. Кой не би искал най-доброто за дома и семейството си? Добрата новина е, че то вече си има име – EDILKAMIN! Компанията е доказан лидер в производството на отоплителни уреди в цяла Европа. Вече много години продуктите на EDILKAMIN са достъпни на българския пазар, благодарение на официалния представител за страната – фирма Мирев ЕООД.

Разнообразната продуктова гама на производителя предлага индивидуален подход към специфичните потребности на крайния клиент – www.edilkamin.com

 

Пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN към момента нямат аналог на местния пазар. Техните отличителни характеристики и предимства завоюват челни позиции в кръга от конкуретни продукти и превръщат бранда в разпознаваем и единствен по рода си:

 

Максимална функционалност

Пелетните камини с водна риза осигуряват отопление и топла вода за апартаменти и къщи на един или няколко етажа. Предлагат възможност за захранване на радиатори и подово отопление в цялото жилище и алтернатива за комбинирано отопление с котли на газ. Възможно е и свързването със соларни панели. Камините разполагат с опция за автоматично и ръчно управление. За инсталацията няма специфични изисквания – необходимо е единствено наличието на димоотвод с размер, съобразен с мощността на камината.

 

Икономичност

Благодарение на патентовани системи за управление и прецизно програмиране, пелетните съоръжения с този бранд със сигурност ще ни спестят значителни разходи. Пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN работят дълго време автономно и имат висок КПД. Осигуряват ефективно отопление и приятен микроклимат в помещенията. Разполагат с вградено устройство за следене температурата на водата и с програматор, който позволява задаване на желаната настройка за седмица напред. Иновативните системи гарантират оптимално изгаряне на пелетите и автоматично регулиране на налягането, в зависимост от климатичните условия. Работния процес е проектиран по начин, който свежда до мининум риска от аномалии и аварии по време на работа.

 

Екологично отопление

Пелетите са възобновяем енергоизточник и основното им предимство е високото КПД при изгаряне и ниските нива на отделян въглероден двуокис. Представляват пресовани под високо налягане дървесни частици, споени помежду си с материала лигнин. Пелетите са оформени са във вид на цилиндрични парчета с диаметър около 6-8 см. Тяхната плътност е почти двойно по-висока от тази на дървото. При изгарянето им се отделят минимални остатъчни пепел и сажди. Високо калорични са и за складирането им е необходимо малко пространство. За отоплението на площ от 80 кв.м например са необходими до 4 пъти по-малко количество пелети, отколкото дърва и въглища.

 

Съвременен дизайн

Дизайнът на пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN се проектира с фино чувство за естетика и лукс. Модерните камини се изработват в семпъл и ергономичен дизайн, без да натоварват общата интериона концепция. Чистотата на линиите и симетрията на формите позволява да се адаптират еднакво добре към традиционния и модерния интериор. Студената красота на стоманата и чугуна е омекотена с керамични акценти и облицовки в разнообразни цветове. Японското керамично стъкло допълнително облагородява изисканата визия на камините и позволява максимално да се насладим на красотата на живия огън.

 

MITO IDRO 16,2 kW-Пелетна камина с водна риза

 

Пелетна камина MITO IDRO 16,2kW е усъвършенстван вариант на модел IDROPOINT 11.3 kW. Проектирана е с по-големи размери (52/55/110 см.) и реално има двойно по-голям капацитет на бункера – 30 кг. При положение, че квадратурата на жилището надвишава 100 кв.м. е за препоръчване да се спрем точно на този модел, тъй като осигурява автономност на работния процес до 27 часа. Новият модел е предназначен за отопление на 420 куб.м.

MITO IDRO 16,2kW работи със система Леонардо®, като може да захранва радиатори и подово отопление. Разполага с вграден вентилатор с възможност за включване и изключване по желание на клиента. По този начин произвежданият горещ въздух отоплява стаятата, в която е инсталирано съоръжението. С помощта на апликацията за мобилно управление на пелетното съоръжение, работния процес може да се контролира от разстояние – огънят се визуализира в реално време постредством графика, може да увеличим или намалим температурата, а също и да следим разхода на пелети.

Пелетната камина се предлага в следните варианти:

 • MITO IDRO 16,2kW STEEL – със стоманени страници, керамичен топ и декоративни керамични акценти в четири цвята – черен гранц, бордо, бежово и кремаво бяло.
 • MITO IDRO 16,2kW CERAMIC – керамични страници и топ, както и декоративни керамични акценти в бордо, бяло и кремаво бяло.

 

Представените модели пелетни камини са с автоматично запалване, разполагат с вградена циркулационна помпа и разширителен съд. Управлението и на двата модела може да се извършва от разстояние, посредством приложение на EDILKAMIN за операционни системи Android/iOS и wi-fi модул, който може да бъде закупен отделно.

 

ПЕЛЕТНА КАМИНА С ВЪЗДУШНА РИЗА DIDA12KW – ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ

UntitledСлед описанието на предимствата на пелетна камина с въздушна риза DIDA/DIDA PLUS 12 KW, произведена от EDILKAMIN  в предишната ни публикация , ще обърнем внимание на принципът и на действие.

DIDA/DIDA PLUS 12 KW е проектирана да произвежда горещ въздух, използвайки дървесни пелети, чийто горивен процес се управлява електронно.
Горивото (пелетите) се вземат от бункера (А) и посредством шнек (В), задействан от мотор-редуктора (С) се транспортират до тигела в горивната камера (D). Пелетите се запалват от горещия въздух, произведен от ел.съпротивлението (Е) и се засмукват в горивната камера от димосмукателен вентилатор (F). Газовете от горенето се извличат от горивната камера от същия димосмукателен вентилатор (F) и изхвърлят през отвора (G), който е разположен в долната част отзад на камината. Прочетете повече

DIDA 12 KW – ПЕЛЕТНА КАМИНА С ВЪЗДУШНА РИЗА

PicMonkey CollageПелетната камина с въздушна риза DIDA 12 KW/ DIDA PLUS12 KW  на италианската марка EDILKAMIN е  с метална конструкция, стомана  с покритие и керамичен плот. Предлага се в два цвята: бордо и бяло. Горивната камера е от стомана и чугун и има контролен панел с дисплей, за визуализиране на различните функции в режим на работа. Освен режимите на работа на камината, на дисплея се изписват и предупреждения и аларми индикиращи възможни проблеми.

DIDA 12 KW е проектирана да затопля стаята в която е инсталирана чрез автоматично горене на пелети в горивната камера. Версията PLUS на камината позволява разпределяне на горещият въздух  и насочването му към една допълнителна, съседна стая (КИТ 11) или по-далечна (КИТ 11 BIS).

Прочетете повече