EdilKamin - италиански отоплителни системи
GB flag IT flag DE flag RU flag ES flag
Камини с водна риза на дърва

Камини с водна риза на дърва

БОГАТА ПРОДУКТОВА ГАМА ОТ КАМИНИ НА ДЪРВА С ВОДНА РИЗА,те могат да бъдат с вертикално отваряне на вратата ,както и с различни по форма стъкла.Призматични,плоски ,обли и ъглови (ляв или десен ъгъл). Големия обем на водната риза позволява отпление и топла вода на различни по големина площи 100,200 300кв.м

Котли на пелети

Котли на пелети

ПЕЛЕТНИТЕ КОТЛИ са високо ефективни с КПД до 92% .Напълно автоматизирани и оборудвани с бункер, нагревател, цирк.помпа, разширителен съд и платка за управление. Според нуждите на домакинството можете да изберете пелетен котел с различни показатели. От основно значение е обемът, който искате да отоплявате и количеството гореща вода, от което се нуждаете. Мощностите, които предлага EDILKAMIN са 12,15,18,24,33 kW.

Пелетни камини с водна риза

Пелетни камини с водна риза

ПЕЛЕТНИТЕ КАМИНИ С ВОДНА РИЗА НА EDILKAMIN имат характеристики, които ги правят без конкуренция – естетика, максимална функционалност, икономичност и екологичност. Отличават се с висока ефективност 92% КПД. Предлагат се с различни мощности 11.3,15,18,24,33 kW. Разнообразни дизайнерски решения по форма,цвят и компактност .

транспорт, монтаж, гаранция и сервиз

ПОСЛЕДНО ОТ БЛОГА ЗА ОТОПЛЕНИЕ

PicMonkey CollageПелетната камина с въздушна риза DIDA 12 KW/ DIDA PLUS12 KW  на италианската марка EDILKAMIN е  с метална конструкция, стомана  с покритие и керамичен плот. Предлага се в два цвята: бордо и бяло. Горивната камера е от стомана и чугун и има контролен панел с дисплей, за визуализиране на различните функции в режим на работа. Освен режимите на работа на камината, на дисплея се изписват и предупреждения и аларми индикиращи възможни проблеми. DIDA 12 KW е проектирана да затопля стаята в която е инсталирана чрез автоматично горене на пелети в горивната камера. Версията PLUS на камината позволява разпределяне на горещият въздух  и насочването му към една допълнителна, съседна стая (КИТ 11) или по-далечна (КИТ 11 BIS). Пелетната камина с въздушна риза е оборудвана с различни системи за управление. Функцията Comfort Clima прави камината подходяща и за малки системи, като и позволява да работи на минимална мощност с максимална ефективност. Тази функция преценява автоматично кога да изключи камината (при достигане на желаната, зададена температура). Управлението на DIDA 12 KW може да става ръчно или автоматично. Автоматичен режим В автоматичен режим е възможно да зададете желаната температура на стаята, в която е инсталирана камината. Така DIDA 12 KW  автоматично ще регулира мощността с която оптимално да работи за достигането и. Ръчен режим Потребителя сам задава работната мощност на камината независимо от температурата на стаята в която е камината. Дистанционно управление Дистанционното предава с инфраред сигнала за управление на разстояние от 4-5 метра. Контролер - опция Чрез специален порт (code 640560), камината може да бъде включвана или изключвана от разстояние чрез GSM или друго устройство. Програматор Камината разполага с програматор (дневен/седмичен)

Виж повече

Пелетните котли TERMIKA на италианската марка EDILKAMIN се предлагат с мощности 12-15-18-24-28 KW, като по този начин покриват голям диапазон от нужди за различни обеми помещения: TERMIKA-amb (1)12 kW – 315 m3 15 kW – 380 m3 18 kW – 470 m3 24 kW – 625 m3 28 kW – 730 m3 Пелетен котел TERMIKA представлява автоматизиран пелетен котел, който захранва и може да управлява високотемпературни системи (радиатори),  ниско температурни системи (подово) и също така може да се използват в комбинация със слънчеви панели. Оборудван е с корпус от стомана и чугун, горивната камера и пепелника  също са от чугун. Има двойна (топло изолирана) врата, дигитален дисплей със сензори  за визуализация и управление на всички етапи от експлоатацията. В допълнение  има и седмичен програматор, автоматично запалване и почистване на горивната камера. Иновативните технологии позволяват управление от разстояние посредством GSM. Пелетните котли TERMIKA съчетават съвременния и модерен начин на отопление с камина и удобството на голям вграден бункер – 60 кг., който  позволява изключителна оперативна самостоятелност. Котлите имат високо КПД -  90 % - 91% R - За отопление - (циркулационна помпа с висока ефективност -Yonos PICO 15/1-6(130мм), ел.пресостат, предпазен клапан, изпускателен клапан, свързване към манометър и разширителен съд, който са вградени в котела) RW - За отопление и топла вода(БГВ) - (циркулационна помпа с висока ефективност - (Yonos PICO 15/1-6(130мм) , ел.пресостат, предпазен клапан, свързване  към манометър и разширителен съд, който са  вградени в  котела), пластинчат топлообменник, изпускателен клапан, флусостат,трипътен мотор вентил, bypass клапа ) R2-  В комбинация с газов котел отопление и топла вода (БГВ) RW2- В комбинация с газов котел отопление и топла вода(БГВ) - разделно  

Виж повече

1311942161Камина на дърва с въздушна риза LUCHE може да функционира с отворена врата, когато е инсталиран с външен приемник на въздух поне 200 cm2 Ако външният приемник на въздух има по-малко сечение, вратата трябва да бъде плътно затворена винаги. Когато работи с отворена врата камината LUCHE ,трябва да бъде под непрекъснато наблюдение, за да се избегне пожар поради хвърчащи искри или въглени. По време на горенето, никога не оставяйте вратата и/или пепелника леко открехнати, защото това ще предизвика бурен пламък, който може да повреди огнището или покритието. Предпазни мерки Противопожарна защита извън обсега на загряване на камината. Лесно запалими предмети или обекти (като например дървени рафтове) трябва да бъдат на минимум 5 cm разстояние от камината. Противопожарна защита в обсега на загряване на камината. Не поставяйте запалими предмети (като мебели, килими, цветя и др.) в радиус по-малък от 80 cm от камината. Защита от изгаряне По време на работа на камината, повърхността и дръжките се нагорещяват. За всяка операция използвайте предвидените за целта ръкавици. Радиусът от 80 cm преминавайте само ако се налага да презаредите с гориво. Прекарването по-дълго време в този обсег може да доведе до изгаряне. Дръжте децата далеч от камината! Гориво Камината LUCHE е създадена да гори дърва. Максимална ефективност се постига при работа на затворена камина. Дървата трябва винаги да горят с пламък – трябва да се избягва тлеенето им. Не трябва да се превишава почасовото потребление на дърва описано в техническите характеристики. Използването на по-голямо количество дървесина може да повреди LUCHE. За предпочитане е количеството дърва, предвидено за един час, да не се гори на едно зареждане. Горете сухи дърва (с максимална влажност 20%), без химикали и/или пластмасови опаковки. Сухи клони, хартия, и дървени стърготини, могат да се използват само за запалване. Препоръчителни видове дървесина в низходящ ред:

  • дъб
  • ясен
  • бреза
  • бряст
  • бук
  • ела
1 kg сухо дърво (20% влажност - 2 години отлежаване) генерират 3500/3700 kcal/h. Използването на по-влажна дървесина означава по-ниска производителност на топлина. Нещо повече – влажната дървесина предизвиква тлеене на огъня с повишено образуване на катран и кондензант, което води до повреди в комина. При всяко положение камината ще бъде и по-мръсна. Горене на отпадъци и най вече пластмаса, опаковки или боядисано/обработено дърво ще повреди шапката на комина и ще генерира вредни емисии.Untitled 1.Димоотвод 2.Кожух 3.Изход за горещ въздух 4.Слотове за входящ въздух за вентилация на кожуха 5.Дървена греда ,да бъде предпазена с предпазен екран 6.Облицовка 7.Изолация на стената 8.Горивна камера 9.Вентилатори 10.Пепелник и вибрационна решетка 11.Външен входящ въздух Технически характеристики: Едночастова, предварително сглобена: Състои се от двойна 30/10 стоманена структура, която изключва излизане на дим между горивната камера и празнината в която циркулира горещият въздух. Горивната камера от  чугун/вермикулит гарантира дълъг живот на камината. След горене* Система, която позволява да се доизгорят остатъците от горенето, редуцирайки емисиите и увеличавайки топлинната ефективност. Въздуховоди за топъл въздух: Чрез пластични алуминиеви тръби е възможно отвеждането на топъл въздух до други стаи в къщата. Механизъм за външен прием на въздух: Позволява свързване към външен въздухопровод, по техническитестандарти UNI. Оборудван с амортисьор и фитинг. Принудителна вентилация: Позволява по-бързо и по-равномерно разпределение на въздуха. Състои се от: - Превключвач за две скорости; - Термостат, за да се предотврати прегряване на вентилаторите - Два вентилатора намиращи се зад долната решетка. Много висока ефективност и ниско потребление: Оптималното потребление на дърва за огрев посочено за всеки модел е достатъчно, за да се постигне максимална ефективност и следователно значително да се намалят разходите, по-рядко презареждане и намаляване на пространството, необходимо за съхранение на дърва. Самозатварящи се врати *: Херметично затваряне на горивната камера придружено с амортисьор за прием на въздух за горене; Позволява постигането на изключително висока ефективност и намаляване на консумацията на дърва наполовина. Също намалява необходимостта от входящ въздух с последващо намаляване на площа на напречното сечение на тръбата за прием на въздух (80cm2 вместо 200 cm2). Вратата осигурява безопастна работа на камината без наблюдение. Остъклена страна: За модел Riga 49 (вариант лява страна и вариант дясна страна) за по-добър изглед на огъня. Остъкляване: Използва се керамична чаша, която е устойчива на термичен шок до 800 ° C. Специална въздушна система значително намалява саждите отлагани върху стъклото.    

Виж повече

1421069081-3Запалване на камини на дърва с водна риза IDRO-50-70-100 - Уверете се, че поне един радиатор е винаги отворен. - Задействайте ключове на електронния регулатор. - Поставете купчина средно-тънки сухи дърва в камината и запалете огъня. - Изчакайте няколко минути, докато се разгорят добре. -Затворете вратата. - Регулирайте настройката на горене чрез контрол на клапата в предната част. - Настройте термостата на електронния регулатор* на температура между 50 и 70 ° C. - 3-пътен вентил* - отклонява посоката на водния поток направо към камината, когато се достигне зададената температура - Когато вратата се затвори, клапата автоматично прехвърля дима, като по този начин се подобрява ефективността. - Когато вратата се отвори, клапата се отваря автоматично, което позволява димът да достигне комина директно, като му пречи да излиза през входа. Тези компоненти на системата трябва да бъдат предоставени от техника. Ако температурата на водата надвишава 90°C поради твърде много дървен материал в огнището, термичния предпазен вентил ще се активира и ще се чуе звуков сигнал. В този случай трябва да се процедира, както следва: - Изчакайте, докато температурата е по-ниска от 80 ° C; проверете предупредителните светлини на електронния регулатор. - Може да се пусне топлата вода от чешмата, за да се ускори процеса на охлаждане,  ако камината с водна риза е оборудвана с кит за производство на гореща санитарна вода. Регулирането на външния въздух - контролната клапа, която се намира на входа на въздух отвън регулира количеството на първичния въздух, който е необходим за процеса на горене. Натискане на копчето ще се затвори входа на външния въздух и издърпване на копчето ще го отвори. Поддръжка Почистване на огнището - Замърсяването, което има тенденция да се натрупва върху вътрешните стени на камината намалява ефективността на топлообмен. - Следователно, необходимо е редовно да се почиства камината, като температурата на водата достига 80/85 ° C, за да омекне замърсяването и след това да се премахне със стоманена шпатула. Почистване и замяна на стъкло - Използвайте подходящ спрей за керамично стъкло за почистване на стъклото. - Стъклото трябва да се почиства, когато е студено. - Ако стъклото трябва да се смени, махнете самонарезните винтове и уплътнението от фибростъклото преди да махнете държачите на стъклените профили. - Уверете се, че уплътнението е поставено на място, преди да поставите стъклото обратно на мястото му. В следващата си публикация ще публикуваме инструкции за монтаж  на камина IDRO 50-70-100

Виж повече

1306790427 30 4Камини на дърва  с водна риза  IDRO50IDRO70, IDRO100, съответно 18,23,27 Kw трябва да  бъдат инсталирани в отворена система, а модел IDRO 50/CS – 18 кW  е вариант на камината, който мoже да бъде инсталиран в затворена система. Камината е проектирана да затопля вода чрез горене на дърва в горивната камера. Безопасно ползване на камини на дърва  с водна риза IDRO-50-70-100  За да работи ефективно и в пълна безопасност, камината трябва да се спазват следните изисквания за безопасност: Единствените рискове, които могат да произлязат от ползването на камината са свързани с неспазване на инструкциите за монтаж, директна връзка с елетрически части под напрежеие (вътре), контакт с огъня и горещите части или поставянето на чужди субстанции в камината. За да работи добре камината, монтажът трябва да се извърши следвайки инструкциите дадени в книжката и вратата трябва да се отваря само, за да се пълни горивната камера с дърва. - камината никога не трябва да работи без вода в системата. Камината и системата се пълнят с вода, която се подава от тръбата за вход на вода (диаметърът не трябва да бъде по-малък от 18 mm) към отворения разширителен съд. Всички вентилационни отвори на радиаторите трябва да бъдат отворени по време на тази фаза, така че да се предотврати образуването на въздушни джобове в система, които биха попречили на циркулация на водата. Ако е необходимо, антифриз, разтвори против варовик и корозия трябва  да се добавят към водата. Омекотител трябва да се използва, ако твърдостта на водата, използвана за зареждане и дозареждане на системата превиши 35° F (френски градуси). - Никога не трябва да се слагат чужди субстанции в горивната камера или в резервоара, както и никакви запалими продукти не трябва да се използват, за да се почиства димоотхода. - Стъклото трябва да се почиства само, когато е СТУДЕНО с подходящ продукт. -  НИКОГА не използвайте течно гориво за да запалите камината или да запалите отново въглените. - Не запушвайте входовете на външен въздух в стаята където камината е монтирана или входовете на въздух на самата камина. - Не мокрете камината и не се доближавайте до електрическите части на системата с мокри ръце. - Не използвайте редуктори на димоотходите. - Камината трябва да е монтирана на място, което е подходящо за избягване на риск от пожар и оборудвано с всичко, което се изисква (мощност и вход/изход на въздух) за да функционира както трябва и безопасно. - Отвореният разширителен съд трябва да бъде разположен на височина, по-голяма от 3 м в сравнение с най-виокия радиатор и на по-малко от 15 м от изхода на камината. - Във всеки случай, разширителният съд трябва да бъде на достатъчно високо, за да се създаде по-голямо налягане от тoва, произвеждано от циркулационната помпа. Максималното работно налягане, не трябва да надвишава 1,5 бара, а налягането за тестване е 3 бара. Циркулационен тест на системата трябва да се извършва с отворен разширителен съд! - Препоръчително е да се инсталира предпазен вентил 6 бара на горещата санитарна водна верига за да се изпусне прекомерно увеличен обем на водата в топлообменника. - Поставете всички компоненти на системата (циркулационната помпа, топлообменник, клапани и т.н.) на лесно достъпни точки за рутинни и специални процедури за поддръжка. - Препоръчва се да се подготви термоизолация на горната част на камината. САМО КАМИНИ, КОИТО ИМАТ ТЕРМО ПРЕДПАЗЕНВЕНТИЛ, КОЙТО ЗАДЕЙСТ ВА СЕРПЕНТИНАТА  МОГАТ ДА БЪДАТ ИНСТАЛИРАН И ПРИ ЗАТВОРЕН И СИСТЕМИ. ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ ЗА МОДЕЛ IDRO 50/CS  ЗАТВОРЕН РАЗШИРИТЕЛЕН СЪД - Бъдете внимателни да не надвишите 1,5 бара при пълнене на системата. - Всички вентилационни отвори на радиаторите трябва да бъдат отворени по време на тази фаза, така че да се предотврати образуването на въздуш- ни джобове в системата, която би попречила на циркулацията на водата. - Само ако предпазният термовентил задейства бобината камината може да бъде инсталирана със затворена система. - Помислете за необходимостта от инсталиране на друг затворен разширителен съд. - Уверете се, че изпускателя е свързан с бобината и мощността е поне 1,5 бара. - Налягането на охладителната система трябва да бъде най-малко 1,5 бара (UNI 10412/2 точка 6.2). В следващата си публикация ще Ви представим информация относно запалването, регулирането и поддръжката на камините IDRO-50-70-100 

Виж повече
facebooktwittertwitterYoutube
задай въпрос?