зарежда се ...
Контакти

EdilKamin
Висококачествени италиански котли и камини с водна и въздушна риза, печки на дърва и пелети.

Нови продукти

VYDA AIR-TIGHT 10 KW
Камини на пелети с въздушна риза VYDA AIR-TIGHT 10 kW
Цена - 7178 лв.
VYDA 14 KW - NEW 2017
Камини на пелети с въздушна риза VYDA 14 KW
Цена - 6950 лв.
LILLE 8 KW - NEW 2017
Пелетна камина с въздушна риза LILLE 8 KW
Цена - 6238 лв.
LILLE 5 KW - NEW 2017
Пелетна камина с въздушна риза LILLE 5 KW
Цена - 6002 лв.
KIRA 14 KW
Пелетна камина с въздушна риза KIRA 14 kW
Цена - 5684 лв.

Клуб на инсталатора

Клубът на инсталатора е част от сайта достъпна само за фирми, които дистрибутират и монтират нашите съоръжения. Ако искате да станете членове на този клуб, моля свържете се с нас и попълнете формата за рагистрация.

Последно от блога за отопление

REECL - получете до 20% безвъзмездна финансова помощ 

Въвеждането на енергоспестяващи технологии и системи в домакинствата спомага не само да се реализират спестявания, но и да се намали потреблението на енергия по пътя към устойчиво развитие. Подобни инвестиции ще направят дома по-комфортен за живеене и ще съдействат за намаляване на въглеродните емисии и подобряването на енергийната ефективонст.

Фирма “Мирев” ЕООД е официален представител на италиянския концерн EDILKAMIN за България. Компанията предлага на българския пазар пълната гама от отоплителни уреди на производителя, наред с цялостен инженериг и гаранционен сервиз. “Мирев” ЕООД е одобрен партньор на финансиращите банки по Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL. Всички продукти на EDILKAMIN отговарят на европейските изисквания за енергийна ефективност и качество.

 

В какво се изразява същността на Програмата REECL?

Програмата REECL е насочена към предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на домакинствата за инвестиране в енергийната ефективност. Разработена е по проект на Европейската Комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие и Министерството на енергетиката на Република България и представлява кредитен механизъм за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор. Средствата за безвъзмездна финансова помощ се изплащат от Международен фонд Козлодуй (KIDSF).

 

Кой може да получи кредит по Програма REECL?

От предимствата на програмата могат да се възползват домакинства, сдружения на етажни собственици или фирми за услуги (професионални домоуправители, ЕСКО фирми, предприемачи и строители) в цялата страна, които могат да получат цевели кредити и безвъзмездна финансова помощ. Средствата се отпускат чрез мрежата от утвърдени търговски банки на територията на страната. Участващите банки (партньори по Програмата) са Обединена българска банка (ОББ) и Банка Пиреос България. Молби за отпускане на кредит могат да се подават както в офисите на банките, така и в офиси на фирми-партньори на участващите банки.

 

Допустими енергоспестяващи мероприятия

В обхвата на финансираните дейности попадат:

 • Инсталиране на енергоспестяваща дограма

 • Изолации на покриви, стени и подове

 • Термопомпени системи

 • Котли и печки на газ, биомаса

 • Слънчеви нагреватели за вода


От края на миналата година, Програмата REECL разшири обхвата на финансираните до момента дейности, като позволи отпускане на средства и за фотоволтаични системи, рекуперативни вентилации, газификационни системи и енергоспестяващи асансьори.

 

Начин на кандидатстване

В случай, че желаете да кандидастване по Програмата за кредитиране на енергийната ефективност при закупуване на енергоспестяващи отоплителни уреди, фирма “Мирев” ЕООД ще Ви изготви оферта, която е нужно да представите във финансиращата банка. Изготвя се оценка на кредитоспособността на кредитоискателя и допустимостта на предложения проект за енергоспестяване в дома. Ако оценката покрива изискванията, банката предлага договор за кредитиране на кредитоискателя. Кандидастването се осъществява по следните стъпки:

 • Избор на енергостестяващо мероприятие, допустим изпълнител и участваща банка

 • Кандидатстване за кредит по Програма REECL за финансиране на избраното енергоспестяващо мероприятие

 • Кандидатстване за безвъзмездна помощ по Програма REECL при успешно завършване на избраното енергоспестяващо мероприятие


 

Във всички сгради ли е възможна реализацията на подобрения?

Реализацията на енергоспестяващи мероприятия по Програмата REECL се извършва при следните видове сгради:

 • съществуващи къщи, с едно или две самостоятелни жилища, в които се прилагат поне две допустими мерки за цялостно подобряване на сградни ограждащи елементи и/или инженерни системи на сградата;

 • съществуващи многофамилни жилищни сгради с поне три самостоятелни жилища, в които се изпълнява цялостно подобряване на сградни ограждащи елементи и/или инженерни системи;

 • къщи в строеж, с едно или две самостоятелни жилища, които са проектирани да бъдат енергоефективни, т.е. имат високи клас енергийна ефективност, доказана със сертификат за проектни енергийни характеристики на сградата;

 • многофамилни жилищни сгради в строеж, които са проектирани да бъдат енергоефективни, т.е. имат високи клас енергийна ефективност, доказана със сертификат за проектни енергийни характеристики на сградата;


 

Размер на безвъзмездната помощ

При спазване на правилата и условията на Програмата REECL, кредитополучателите имат право да получат помощ в размер на 10% от главницата на кредита за доставка и монтаж на енергоспестяващите мероприятия, изпълняващи се в къщи с едно или две самостоятелни жилища, или 20% ако проекта се реализира в  многофамилни жилищни сгради.

 

Крайни срокове

При финансиране на проекти в съществуващи сгради, кредитополучателите трябва да кандидатстват за усвояване на полагаемата се помощ не по-късно от 4 месеца от датата на подписване на договора за кредит и при вече успешно завършен проект за енергоспестяване, финансиран с кредит от участваща банка.

 

Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL е ефективна кампания, превръща българските домакинства в екологично отговорни потребители на енергия. Средствата са ограничени – кредити и безвъзмездна финансова помощ по Програмата REECL се предоставят на потенциални кредитополучатели до 31 декември 2018 година.
Виж повече

Пелетна камина на водна риза MEG 23 kW и MEG PIU 30 kW - да изразим индивуален стил!

Пелетна камина MEG 23 kW и MEG PIU 30 kW - да изразим индивуален стил!

С тази камина наистина ще изразим своя собствен почерг и усещане за стил. Изработена е от стомана и чугун. Оригиналното керамично лице е допълнително подсилено със стъкло “черен екран”. Декоративният фронт се предлага в три цветови варианта – пергамент, бяло и бордо.

MEG 23 kW и MEG PIU 30 kW е свободно стояща пелетна камина с водна риза, изработена в оригинална ергономична форма с размери 59/68/121см. Бункерът на пелетното съоръжение е с капацитет 40 кг. С тази камина може да се отоплява площ от 780 куб.м., като осигурява автономна работа в продължение на 19 часа.

Моделът работи със система Leonardo® и разполага с вграден хидравличен кит за отопление – високоефективна циркулационна помпа, превключвател на налягането на водата, клапан за разтоварване, предпазен клапан, байпасен клапан, свързване към разширителен съд, вграден в отоплителен уред. Пелетната камина е оборудвана с вентилатор, който може да се включва при желание и да произвежда топъл въздух за отопление на стаята, в която е инсталирана.

При интерес MEG 23 kW и  MEG PIU 30 kW може да се изработи с опционални китове – за отопление и битова гореща вода, в комбинация с газов котел за отопление и БГВ или разделно отопление.

 

И двата модела пелетни камини могат да се управляват и от разстояние, посредством WI-FI връзка и приложение за iOS и Android. Информацията за цялата гама от отоплителни уреди на EDILKAMIN ще намерим на уеб сайт www.kamini-italia.com на официалния вносител за България – фирма „Мирев“ ООД.

 

Пелетните съоръжения на EDILKAMIN представляват уникална комбинация от изискан дизайн и атрактивни иновативни технологии. Те не само ще стоплят, но и ще добавят допълнителна стойност на дома.
Виж повече

Пелетна камина на водна риза BLADE H 18.7 kW и 22 kW – когато говорим за класа!

Пелетна камина BLADE H 18.7 kW и 22 kW – когато говорим за класа!

Елегантният, плосък дизайн разчупва представите за традиционната камина, превръщайки я в оригинален акцент на интериора. Японско керамично стъкло предоставя детайлна гледка на живия огън и красотата на танцуващите му пламъци. Но BLADE H 18.7 kW и 22 kW  е много повече от изискано бижу за дома – тази камина притежава завидни технологични достойнства и предлага висока топлинна ефективност – КПД > 92%.

Модел BLADE H 18.7 kW и 22 kW  е свободно стояща пелетна камина с водна риза с корпус от стомана и чугун. Съоръжението е с размери 104/39/120 см. и е предназначено за отопляема площ 485 куб.м. Капацитетът на бункера е 22 кг., което спомага за дългата автономна работа на камината – до 26 часа. Пелетната камина може произвежда битова гореща вода и да захранва радиатори и лъчисто подово отопление в цялата къща. Възможно е да се комбинира със соларни панели или котли на газ. За удобство на крайния потребител, производителят е предвидил три възможности за монтаж на димоотвода – от ляво, от горе и на гърба на камината.

Горивната камера е изработена от стомана, а чугунената врата разполага с подвижна гумена дръжка за родителски контрол. Технологията Leonardo® гарантира икономия на гориво и оптимално изгаряне на пелетите при всякакви климатични условия. Пелетната камина BLADE H 18.7kW  и 22 kW  е оборудвана със затворен разширителен съд, циркулационна помпа и предпазен вентил за защита от прегряване. Разполага с опция за автоматично запалване и почистване на горивната камера и с вградено чекмедже за пепелно съдържание. Седмичният програматор и дистанционното управление са други важни екстри на отоплителния уред. Вграденият мощен вентилатор може да се включва по желание, а произвежданият горещ въздух отоплява стаята, в която е инсталирано съоръжението.

Пелетната камина BLADE H се изработва и във вариант с мощност 22.5 kW за отопляема площ 585 куб.м. Изисканата плоска фигура е решена с декоративни страници от стомана в 4 цветови варианта – бял мат, черен гранц, бордо и бронз.


Виж повече

Пелетната камина – когато искаме качество и лукс

 Държим на комфорта и уюта в дома! Премислили сме добре всяка инвестиция и за нищо на света не бихме направили компромис точно сега, когато трябва да помислим за отоплението. А в многообразието от отоплителни системи на пазара, често пъти се оказваме на кръстопът по отношение на приоритетите си или под влиянието на приказливи продавачи, които нерядко може да ни подведат. Ако вече сме взели решение да заложим на пелетна камина, но все още не сме убедени кое е най-доброто за скъпоценния ни дом, значи определено сме попаднали на правилния материал.

Пелетните съоръжения на EDILKAMIN предлагат висока топлинна ефективност, спестяват до 40% от разходите за отопление и отделят минимални количества вредни емисии в околната среда. Модерният дизайн на камините е допълнително обогатен с декоративни облицовъчни елемнти, които хармонично допълват интериорния стил. Пелетните камини с водна риза на EDILKAMIN могат да се комбинират с традиционните газови котли. Уредите са проектирани да произвеждат битова гореща вода за захранване и управление на високотемпературни системи (радиатори) и нискотемпературни инсталации (подово отопление), като може също така да се използват в комбинация със слънчеви панели.

 

EDILKAMIN е една от водещите компании в Европа, производител на отоплителни системи на дърва, пелети и алтернативни възобновяеми енергийни източници. Отоплителните системи се произвеждат от висококачествени материали – чугун, стомана, керамика и могат да захранват радиатори и да произвеждат битова гореща вода за цялото домакинство.
Виж повече

EDILKAMIN – „интелигентните“ отоплителни уреди

Отоплителните уреди на EDILKAMIN са оборудвани с иновативни системи за управление, които ги превръщат в съоръжения от ново поколение. Технологичните нововъведения проследяват, контролират и управляват горивния процес на всеки етап от функционирането на уредите.
Системи Леонардо и Галилео – гаранция за оптимално изгаряне

Със системите Леонардо и Галилео са оборудвани голяма част от отоплителните съоръжения в продуктовата гама на производителя – камини с водна риза, топловъздушни камини, котли и печки на пелети, комбинирани камини на пелети и дърва за отопление на едно или повече помещения. Двете системи гарантират оптимално изгаряне при всякакви атмосферни условия. Leonardo System и Galileo System управляват автоматично изгарянето на пелети, като отчитат непрекъснато най-важните фактори за горене и съобразно това определят оптимални параметри за ефективното им изгаряне. В хода на този процес системите отчитат следните фактори:

 • Характеристиките на димоотвода (форма, дължина, диаметър, брой колене)

 • Климатичните условия (атмосферно налягане, скорост на вятъра, надморска височина и др.)

 • Качествата на пелетите (разновидност на дървесния материал, структура, плътност, степен на влажност)


Систимите Леонардо и Галилео функционират в постоянна взаимозависимост с гореизложените фактори, като се адаптират спрямо тях и гарантират оптимална работа на отоплителния уред и икономия на гориво.

3C System – иновация в три направления

3C System е нововъведение, направено за първи път от EDILKAMIN, което осигурява ефективно и екологично изгаряне в три направления:

 • Осигурява дълга автономност, като позволява пълно изгаряне на пелетите и свежда до минимум генерирането на пепел. Тази функция увеличава значително времевия интервал за почистване на горивната камера.

 • Повишава температурата на горене и гарантира висока енергоефективност

 • Спомага значително да се намалят вредните емисии в атмосферата


Domoklima – технология „6-то чувство“

Системата Domoklima е иновативна технология, проектирана да управлява „по усет“ всички компоненти в една интегрирана мрежа. Системата се състои от електронен управляващ блок, който комуникира с отделните контролни единици или комбинирани системи от такива и избира най-икономичния вариант за отопление на жилището. Например при слънчево време системата ще активира слънчевите панели. По залез слънце или при облачно време, Domoklima ще запали автоматично пелетния котел и ще изключи слънчевите панели. Ако пелетите в бункера са на привършване системата ще превключи на ток/газ.


E-Brusher® - надеждно почистване и дълга автономност

E-Brusher® е уникална по себе си, патентована система на EDILKAMIN. Технологията използва двойно действие на подаващия шнек на пелетите и осигурява ефективно почистване от пепел и отлагания след изгарянето на пелети или дърва. Интензивното действие на системата позволява автономна работа на уреда в продължение на месеци, без да е необходимо ръчно почистване на горивната камера.

SCP система – висока термична ефективност

Тази технология разпределя по иновативен начин въздуха за първично горене и следгоривния въздух. Първичният въздух навлиза в горивната камера и се разпределя върху свободната повърхност на жаравата. По този начин голямото количество кислород гарантира постигането на максимална мощност за оптимално изгаряне. Въздухът от последващо горене навлиза през отворите в основата на камината, откъдето преминава през специални канали в задната част на горивната камера и се нагрява. Затопленият въздух се подава от горивната камера чрез капкова система, с цел да се осъществи смесване с изгорелите газове.

 

l Lambda – перфектен контрол на горенето

Подходът се изразява в монтиране на сонда на изхода на изгорелите газове. Това спомага за оптимизиране на горенето, посредством идентифициране количеството килслород в димните газове и регулиране на входящия въздух за горене според използваните пелети. Тази екстра гарантира оптимална производителност, икономия на гориво и отопление според нуждите на жилището.

 

Интегрирането на подобни иновативни системи превръща отоплителните уреди на EDILKAMIN в ефективна, икономична и екологична алтернатива за отопление на дома.

Виж повече

Сравни

0877 700 506  
изпрати запитване
Адрес